Predstavnici Moderne demokratske snage (MODES) sudjelovali su u akciji “Zelena čistka” koja se na međunarodni dan planeta Zemlje održala na gradskom izletištu Musapstan u Zadru. 

Zelena čistka je okupila mnogobrojne sugrađane, s ciljem da se što više očisti prostor prekrasne šume u Musapstanu. Primarni cilj je očistiti sva divlja odlagališta kojima je okružen grad Zadar, dok bi učinkovit nadzor i rad komunalnog redarstva trebao trajno zaštiti okoliš od daljnjeg zagađenja i otpada.

Kandidat za župana Zadarske županije i predsjednik MODES-a na nacionalnoj razini, Rudolf Dvorski i kandidat za gradonačelnika grada Zadra, Ivica Vlakić tradicionalno su i ove godine sudjelovali u ekološkoj akciji čišćenja okoliša, i tako vlastitim primjerom pokazali da podržavaju ekološko-edukativnu akciju prikupljanja otpada, te zaštitu okoliša u cjelini. Takvim aktivnim pristupom su još jednom pokazali da svojim radom i predanošću mogu promijeniti stvari na bolje, dok su se njihove kolege političari na taj dan prikupljali potpise na Narodnom trgu u Zadru za potrebe predizbornih aktivnosti.

Tradicionalnoj Zelenoj čistki odazvali su se i učenici O.Š. Šime Budinića predvođeni ravnateljom škole Ivanom Čularom, također uvaženog člana MODES-a. Ekološko-edukativnoj akciji odazvali se i gradski vijećnici, predstavnici temeljnih ogranaka, gradskih i općinskih organizacija Moderne demokratske snage (MODES) i drugi.

Zelenu čistku kao i prethodnih godina organizirala je gradska pročelnica Upravnog odjela za razvitak i zaštitu okoliša Andreja Baraba, inače dopredsjednica gradske organizacije MODES Zadar i kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika grada Zadra.

- Riječ je o tradicionalnoj akciji koja se održava u cijeloj Hrvatskoj povodom obilježavanja Dana planete Zemlje. Nekoliko godina organiziramo ove akcije, a na Musapstanu smo bili i prije dvije godine. Zadovoljna sam odazivom građana i učenika, istaknula je Andreja Baraba.