Iako se očekivalo da će na današnjoj konferenciji za novinare, sazvanoj na temu lokalnih izbora, MODES predstaviti svoje kandidate za gradonačelnika i župana, to se nije dogodilo nego se vodstvo stranke pohvalilo svojim uspjesima u zadnje četiri godine uz objašnjenje kako su "do sada radije radili nego pričali".

- Ali sada želimo podsjetiti građane na rezultate koje su ostvarili naši ljudi, iza kojih nisu ostali nikakvi repovi nego čist obraz. Zbog promjena na bolje smo i ušli u politiku i koalirali s HDZ-om, čistog obraza i nitko od nas se politkom nije okoristio - kazao je Rudolf Dvorski, predsjednik MODES-a.

Nabrajući uspjehe svoje stanke, krenuo je s Odvodnjom gdje je, kako je kazao, na njihovo inzistiranje postavljanjem stručnih ljudi riješeno 95 posto problema s pročišćivačem na Smiljevcu te

nastavio s upravnim odjelom za graditeljstvo Grada Zadra. - Ranije je to bio odjel koji je kod građana izazivao prijezir prema vlasti jer su se dozvole dobivale po principu kako je to znao koga. Zahvaljujući našem čovjeku Hrvoju Baranoviću postigli smo da su svi građani ravnopravni u dobivanju građevinske dozvole i potrebnih dokumenata. Sada je prosjek izdavanja dozvole od primitka dokumentacije 34 dana. Također, od kada je na čelo Hitne medicine stigao naš čovjek Predrag Orlović, napravljen je preustroj i nopva mreža koja je omogućila da svaka ispostava ima i liječnika - kazao je Dvorski dodajući kako je upravo njegova stranka zaslužna za uvođenje rodiljnih naknada na području županije.

- Bili su spremni izaći na nove izbore u slučaju da nas prijedlog naknada ne prođe. Time smo uvjetovali rebalans proračuna- rekao je predsjednik MODES-a zaključujući kako je, uzme li se u obzir još i strategija razvoja turizma, ta stranka ispunila gotova sva svoja predizborna obećanja. Zato pred ove lokalne izbore obećavaju novi, 35,7 milijuna vrijedan program stambenog fonda u Zadru gdje bi se na gradskom zemljištu napravilo sto stanova za dugoročni najam uz kasniju mogućnost otkupa.

Izvor: Zadarski.hr