Naime, unatoč čitavom nizu žalbi djelatnica i odgojiteljica vrtića, kao i samih roditelja djece, ravnateljica Milić sinoć nije smijenjena jer ima podršku Općine koju vodi HDZ. Međutim, na samoj sjednici pokazalo se kako ta podrška baš i nije jednoglasna što ukazuje na ispravnost traženja smjene iste.

Neistina je da su tražene smjene kuharice i spremačice, jer za to ne postoji nikakav razlog. Što se pak tiče ravnateljice Ane Milić i predsjednice upravnog vijeća d.v. „Cvrčak “ Posedarje, Zrinke Bolić, za njih je traženo razrješenje dužnosti, a razlog njihove smjene je kršenje i/ili nepoštivanje zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju.

Sporna Ana Milić je inače javnosti poznata nakon što je u prosincu prošle godine nastojala opravdati odluku rukovodstva općine o neisplati božićnica odgojiteljicama u vrtiću, a nakon što sam se borio za isplatu božićnica svim djelatnicima.

MODES, koji kao korektiv lošeg vođenja općinskih tvrtki i općine Posedarje, upozorava na maćehinski odnos čelništva općine spram svojih djelatnika i građana, te nastavit će i dalje zastupati interese istih. Postavlja se pitanje - tko treba snositi odgovornost za loše upravljanje poslom i općinom u cjelini, jer je i na primjeru vrtića evidentno kako se tamošnji kadar ne snalazi u obnašanju vlastitog posla, jer očito nisu dorasli visini zadatka, funkcija i poslova koje obnašaju, a za to su plaćeni novcem iz općinskog i/ili državnog proračuna.

Kako ste i sami mogli zaključiti sve je počelo mojim upozorenjem o dvostrukim mjerilima čelništva općine prema svojim zaposlenicima, a vezano za neisplatu božićnica. Mišljenja sam da je ravnateljica trebala stati u obranu kolektiva kojega vodi, a ne pogodovati načelniku pa provoditi nekakvu osvetu nad odgajateljicama zbog izjava o neisplati božićnica, kako bi načelnik zaliječio svoj povrijeđeni ego. Dakle „čelništvo“ općine Posedarje lažima i objedama pokušava izmanipulirati javnost o traženju smjene kuharice i čistačice kako je navedeno u priopćenju kao „predizbornoj zakulisnoj trgovini“. Štoviše, taj neuspjeli poduhvat ujedinit će sve koji se protive klijentelističkom i netransparentnom vođenju općine, a onaj tko je to izjavio trebao bi stati imenom i prezimenom ispred svoje tvrdnje, kao što sam ja stao ispred svog zahtjeva.

 

Ivica Klanac

Županijski vijećnik - MODES